facebook pixel
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
3 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (4 Votes)
Formentera's onderzoek 2016

Gisteren zijn door de Consell de Formentera onderzoeksresultaten gepubliceerd over toerisme op Formentera; er komen steeds meer toeristen naar het eiland, voornamelijk voor de natuur en de rust!

Uit het onderzoek blijkt dat de stranden, landschappen, natuur en voornamelijk de rust op het eiland de grootste aantrekkingskrachten hebben op toeristen. De toeristen die naar Formentera gaan houden niet van het nachtleven. Daarnaast scoren ook historische bezienswaardigheden en sport niet goed. Desondanks hebben de laatstgenoemde wel een hogere waardering dan voorgaande jaren.

 

Elk jaar onderzoeken op Ibiza en Formentera

Elk jaar worden er op Ibiza en Formentera onderzoeken gehouden onder toeristen om zo de prognoses en budgetten voor 2017 te bepalen. Deze data zijn gisteren tijdens een bijeenkomst van de Consell de Formentera gepubliceerd, hierbij was ook de regionale minister van Toerisme, Alejandra Ferrer, aanwezig. Het doel is om buiten het hoogseizoen om meer toeristen naar Formentera te lokken. Mobiliteit op het het eiland is een belangrijk punt; met brochures vertaald naar 7 talen wilt men de elektrische scooters en auto's promoten.

 

Uit de resultaten van het onderzoek is ook duidelijk geworden dat toeristen Formentera vooral kennen door 'mond op mond' reclame en graag terugkomen op het eiland. De uitgaven per toerist op Formentera liggen rond de € 135,- per dag, men verblijft gemiddeld gezien 6 nachten op het eiland. Ook is er een stijging geweest in het aantal gehuurde auto's. De meeste toeristen brengen de nacht door in appartementen (44,7%), hotels één of twee sterren (14,6%), drie-sterren hotels (13,5%) of vier-sterren hotels ( 14,9%).

 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?