facebook pixel
Ibiza Stad wordt een zogeheten Smart City
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Ibiza Stad heeft een voorstel gepresenteerd om te veranderen in een 'smart city' waarbij Apple's iBeacon-technologie en QR codes een grote rol spelen bij de informatieverschaffing. 

Volgens de loco-burgermeester Joan Ribas is dit project tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen de overheid van Ibiza en het bedrijf Signing Sismotur. Het systeem maakt het mogelijk trips van te voren te plannen zodat de route eenvoudig door middel van een smartphone gevonden wordt.

 

Met QR codes door de stad

Tevens komt de toerist diverse locaties tegen waarbij meer informatie opgevraagd kan worden door middel QR-codes of de Beacon technologie. iBeacons zijn kleine zendertjes die informatie naar een smartphone kunnen sturen als men in de buurt is.

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?