facebook pixel
Ibiza pakt Sa Penya aan
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Nieuwe leven voor wijk op Ibiza

De erg onrustige probleemwijk Sa Penya, grenzend aan Ibiza Stad bij Dalt Villa, zal binnenkort door de politie worden ontruimt om zo de wijk te verbeteren en de vele (drugs)overlast tegen te gaan.

In totaal staan er in de wijk 26 woningen die ontruimt zullen gaan worden waardoor ongeveer 60 mensen een nieuw onderkomen moeten zoeken. Ongeveer 20 personen zijn zogenoemde Roma's. De groep van 60 personen worden verdacht drugs te verkopen, waaronder hasj, cocaïne en heroïne. Het heeft de gemeente Ibiza nu al ruim 2 miljoen euro gekost om één van de mooiste delen van het eiland weer prachtig te kunnen maken.

 

Verloedering van de wijk in de afgelopen jaren

Aan de voet van Dalt Villa, de prachtige architectuur en vele mooie straatjes bieden de wijk een prachtige toekomst. De afgelopen jaren is het gebied erg hard achteruit gegaan en is er heel veel overlast geweest door onder andere drugsgebruikers. De woningen waarin gewoond werd voldeden niet aan de hedendaagse eisen om in te wonen, men douchte soms buiten onder een brandkraan, vuilnis werd op de stoep gesmeten en reinigingsdiensten werden door de groep niet toegestaan. In wijk werden hanengevechten georganiseerd en werden gevaarlijke hondenrassen gefokt.

De huizen zullen worden gesloopt om te voorkomen dat de groep zich enige tijd later opnieuw zal vestigen. Tevens zullen alle illegale aansluitingen van water en elektra direct afgesloten worden zodat dit ook niet meer bruikbaar is. 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?