facebook pixel
How-to: Lekker een avond stappen!
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
2.7777777777778 1 1 1 1 1 Rating 2.78 (18 Votes)
Feesten op Ibiza

Stappen kan heel goed op Ibiza. Er zijn dagelijks verschillende grote shows van de allerbeste DJ's ter wereld! Het is absoluut een aanrader één van deze shows mee te maken tijdens je vakantie!

Dompel je onder in het wereldberoemde uitgaansleven van Ibiza

Het uitgaansleven op vakantie en party eiland Ibiza is wereldberoemd. Het zonovergoten eiland wordt overspoeld door feestgangers op zoek naar de beste discotheken, clubs en hippe muziek. Elke nacht laten bekende DJ’s het uitzinnige publiek uit hun dak gaan op enorme feesten. Het wordt wel eens gezegd dat je op geen enkele plek ter wereld beter kunt feesten dan op Ibiza.

Feestelijke stemming in het seizoen

Een vakantie naar Ibiza betekent voor jongeren meestal nachtenlang stappen in de beste clubs op Ibiza. Althans, voor het overgrote deel van de jongeren die dit eiland bezoekt. Vooral in de zomermaanden is het op Ibiza gigantisch druk. De meeste discotheken zijn geopend in het hoogseizoen, dus van juni tot september. Alleen de echt grote clubs openen het hele jaar door hun deuren, maar de feesten die dan gegeven worden zijn een stuk minder dan in het hoogseizoen natuurlijk.

 

Grote hits voor iedereen

De populariteit van het uitgaansleven op Ibiza ligt onder andere aan het feit dat iedereen er plezier aan beleeft. De verschillende nachtclubs op Ibiza hebben elk weer hun eigen muziekstijl. In de straten vind je veel clubs die grote hits uit de popmuziek draaien, maar ook op R&B, rock en andere live-muziek is het swingen geblazen in sommige café's. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de toenemende populariteit van housemuziek. Vele DJ’s spelen bijna elke avond in de bekende discotheken van Ibiza. Neerlands trots als Tiësto, Afrojack en Martin Garrix zijn regelmatig op het feesteiland te vinden. De meeste discotheken hebben bovendien een feest agenda, waarop je kunt zien wie er op treden en welke muziek er gedraaid wordt.

 

Feesten op het hele eiland

Het uitgaanspubliek kan de hele nacht terecht in diverse grote discotheken. Zowel in Oost- als West-Ibiza bevinden zich wereldberoemde clubs. In Ibiza Stad kun je bijvoorbeeld de hele nacht uit je dak gaan in de wereldberoemde wereldberoemde Pacha. Laatstgenoemde discotheek staat op de derde plek van beste nachtclubs ter wereld. Al sinds 1967 is het een feestparadijs. Privilege heeft weer de eer om de grootste discotheek ter wereld te zijn. Een andere hele populaire club is beachclub Ushuaïa aan Playa d'en Bossa. Of kies voor de andere kant van het eiland, en feest tot in de late uurtjes in San Antonio. In club Eden of club Paradis vind je de beste techno- en housemuziek. Vanaf het centrum van de stad wandel je zo het feestgedruis in.

 

Sluitingstijden en dresscode

De meeste discotheken en clubs op Ibiza openen hebben een sluitingstijd in de vroege ochtend. Ze openen hun deuren van de vroege avond tot in de ochtend. Wel dien je voor 02:00 uur ’s nachts in een club te zijn. Anders wordt je niet meer binnengelaten, en dat is natuurlijk zonde. Daarnaast dien je bij bepaalde clubs rekening te houden met een bepaalde dresscode. Zo zijn bij nachtclubs korte broeken niet toegestaan.

 

Prijzen

Tickets kun je eventueel van te voren al boeken op de site van de discotheek. In dat geval moet het dus wel zeker zijn welke club er bezocht gaat worden. Door online een ticket te boeken bespaar je geld voor een paar extra drankjes. Dit is namelijk goedkoper dan een ticket kopen aan de deur. Uitgaan op Ibiza is niet bepaald goedkoop. De discotheken hanteren vaak een ticketprijs van rond de € 50,-. Voor een biertje betaal je soms € 15,-, en een mixdrankje kost rond de € 20,-. 

 

Bekijk het artikel over clubs op Ibiza.

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?