facebook pixel
Hergebruik van water op Ibiza
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Water uit zwembaden en douches gaat hergebruikt worden

De burgemeester van San José liet weten dat hij de crisis van afgelopen zomer waarbij er een tekort was aan water in de toekomst wil voorkomen en gaan hierom water hergebruiken.

De gemeente San Jose gaat als eerste regio op het eiland een nieuwe wet aannemen om water te besparen. De gemeente wil dat er een nieuw waterafvoersysteem komt waarbij douche en badwater opnieuw hergebruikt wordt. Ongeveer 70% van de rioleringspijpen moet hiervoor worden aangepast. Nieuwe woningen en hotels zullen straks aan deze eisen moeten voldoen.

De raad van waterstaat op Ibiza laat al weten dat de meeste hotels in San José al een systeem hebben waarbij water uit zwembaden en douchewater opnieuw gebruikt wordt. Officieel komt er geen maatregel voor zwembaden ondanks dat een aantal hotels dit water al wel hergebruiken. Er is wel een uitzondering en dat is dat overschot water wordt opgevangen en hergebruikt. Met overschot wordt bedoelt het water dat over de zwembadrand heen gemorst wordt.

Maatregelen waterverbruik Ibiza

De nieuwe maatregelen zijn ook geldig voor toiletten deze moeten voorzien zijn van dual flush. Daarnaast moeten tuinen niet meer zoveel gras hebben namelijk nog maar 15% van het perceel. Planten die weinig water nodig hebben worden aangeraden om te gebruiken in de tuin. De gemeente hoopt dat alle maatregelen binnen vijf jaar uitgevoerd worden. 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?