facebook pixel
Evenementen op plek oude havengebouw
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Evenementen Havengebouw

Op de locatie van het oude havengebouw in de haven van Ibiza zullen in de toekomst leuke, nieuwe, evenementen georganiseerd worden. Dit om het aanzicht een stuk te verbeteren.

Ibiza heeft het oude havengebouw eindelijk definitief gesloopt. Er blijft nu niets over dan alleen een open vlakte. Het enige wat na de sloop overgebleven is een elektriciteitshuisje. Ibiza is in de zomermaanden vooral een eiland voor de toeristen. Het ziet er voor toeristen niet aantrekkelijk uit om naar een bouwput te kijken. Het lijkt er namelijk op dat nieuwbouw voorlopig nog niet gaat plaatsvinden op de plek van het oude havengebouw. Dit is de reden dat de gemeente besloten heeft om deze zomer voor de toeristen evenementen te organiseren op de plek van het oude havengebouw. De evenementen zullen plaatsvinden op de plek van het oude havengebouw in het havengebied van Ibiza Stad.

 

Afspraken tussen gemeente en havenbedrijf

Bij het organiseren van evenementen op deze locatie zijn er afspraken gemaakt met het havenbedrijf APB. De gemeente wil graag dat er toeristische trekpleisters op de plek van het oude havengebied ontstaan. De invulling hiervan is op dit moment nog niet bekend, maar de gemeente heeft hier al wel over nagedacht. Zo zou er nog een extra hippiemarkt georganiseerd kunnen worden. Daarnaast denkt de gemeente aan muziekoptredens voor de jongeren. In het verleden werd de kade al vaker gebruikt voor optredens van internationale dj’s. De kans is groot dat deze evenementen nu verplaatst worden naar de plek van het oude havengebouw. Er is hier meer ruimte om evenementen te organiseren. De komende maanden zal bekend worden welke activiteiten er precies georganiseerd gaan worden op de plek van het oude havengebouw.

 

Ondertussen is APB druk bezig met het plannen van een nieuw havengebouw. De eerste plannen zijn deze week bekend gemaakt. In het nieuwe havengebouw zullen kantoren, woningen, horeca gelegenheden en winkels gebouwd worden. Na schatting zal het complete project ongeveer 8 miljoen euro gaan kosten. 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?