facebook pixel
Bosbrand legt natuur in as San José
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
De blushelikopter hoefde niet in actie te komen

Gister rond het middag uur heeft er voor het eerst in het nieuwe jaar in de buurt van Cala Jondal(San José) een bosbrand gewoed, waardoor er ruim 2.800 vierkante meter natuur in rook is opgegaan.

De brandweer was snel ter plaatse maar had moeilijkheden om de bosbrand te doven. De sterke wind zorgde ervoor dat het vuur zich vrij snel kon verplaatsen. Dankzij kordaat optreden van de brandweermannen is erger voorkomen. Enkele grote (land)huizen werden door het vuur bedreigd maar zijn uiteindelijk bespaard gebleven.

 

De droogte is gevaarlijk op Ibiza

Omstreeks het middaguur werd de brand ontdekt, direct hierop volgend rukte de brandweer uit met 3 brandweerauto's. Even voor 18:00 's avonds werd het niveau van de bosbrand naar niveau O. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar de extreme droogte op het eiland is gevaarlijk en dit soort branden kunnen dan plotseling ontstaan. Afgelopen winter is er extreem weinig neerslag gevallen en de verwachting is dat het 'tekort' aan water zich in de lente ook niet zal herstellen. 

 

Gelukkig hoefde de blushelikopter niet in actie te komen. Laten we hopen dat de natuur dit jaar gespaard blijft en er weinig bosbranden plaatsvinden!

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?