facebook pixel
Belasting betalen voor 2e woning op Ibiza
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Spaanse fiscus huurinkomsten

Het is in Spanje verplicht om de inkomsten die je genereert uit je tweede woning door verhuur op te geven bij de Spaanse fiscus. Sinds kort ook verplicht om je inkomsten op te geven als je de woning niet verhuurt. 

Voor veel Nederlandse eigenaren was deze maatregel nog niet bekend.

Als je een tweede woning of vakantiehuis op Ibiza niet verhuurt dan wordt er een forfaitair inkomen berekend van 1,1% over de kadastrale waarde van je woning. Dit is het bedrag dat je alsnog moet gaan betalen ondanks dat je de woning niet verhuurt hebt. Het kan voorkomen dat de kadastrale waarde van je woning nog niet herzien is in de afgelopen 2 jaar. In dit geval wordt er 2% van de oude kadastrale waarde genomen. Het bedrag dat als inkomen wordt berekend op basis van dit bedrag wordt voor inwoners die geen inwoner zijn in Spanje vermenigvuldigd met 19%. Stel je hebt een woning met een kadastrale waarde van € 100.000. Dan betaal je op basis van de belastingwetgeving € 209 per jaar.

 

Waardevermeerdering wordt ook belast

Naast deze belasting wordt er een percentage berekend voor de waardevermeerdering van de grond. Deze belasting dient betaalt te worden aan de gemeente zodra je de woning verkoopt. Dit kan op Ibiza voor problemen zorgen omdat de grondprijzen de laatste jaren enorm stijgen. Deze belasting wordt niet geheven over de woning zelf, maar puur over de grondprijs. Deze belasting wordt ook berekend bij appartementen.

Mocht je overwegen om een tweede woning op Ibiza te kopen, dan is het slim om met deze belastingregels rekening te houden.

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?