facebook pixel
Afvalcentrale op Ibiza kost 40 miljoen
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Recyclen Ibiza

De Consell de Ibiza heeft de verwachting dat de kosten die gepaard gaan met de realisatie van een nieuwe afvalverwerkingscentrale, nabij Cala Llonga, ongeveer veertig miljoen euro zullen gaan kosten. 

De tijd dat de fabriek gebouwd moet gaan worden zal rond de twee jaar bedragen. De start van de bouw zal in het laatste kwartaal van 2016 plaatsvinden.

De verwerking fabriek zal gebouwd worden op het terrein van Ca na Putxa. De plannen voor de bouw van de nieuwe fabriek zijn ruim tien jaar geleden goedgekeurd door de Consell de Ibiza. Het is een ambitieus en complex werk en één van de meest ambitieuze projecten waar de Consell de Ibiza ooit aan heeft gewerkt, aldus de minister van Milieu van Ibiza. 

 

Niet alleen goed voor het milieu, ook voor de portemonnee

De nieuwe fabriek kent vele voordelen, niet alleen voor het Milieu, maar kunnen nu ook extra inkomsten gegenereerd worden door het ophalen van afval bij bedrijven en de goede verwerking hiervan. Men benadrukt wel dat echt goed recyclen begint bij de consumenten en bedrijven, als voorbeeld wordt de stad Sant Llorens de Cardassar genoemd, een stad op Mallorca waarbij ruim 43% van de afval gerecycled wordt. 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?