facebook pixel
Aanpak illegale slaapplekken op Ibiza
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Strenge controle naar slaapplaatsen

De eilandraad van Ibiza heeft besloten om de eigenaren van illegale slaapplekken hard aan te pakken. Uit eerder onderzoek was al gebleken dat er veel meer slaapplekken zijn dan is aangegeven.

De illegale verhuur van appartementen en vakantiewoningen wordt vanaf nu hard aangepakt door de overheid op Ibiza. De overheid heeft een speciale software ontwikkeld om de illegale slaapplekken op te sporen. Met deze software kan de overheid achterhalen welke particulieren en agentschappen allemaal kamers aanbieden. De locaties worden persoonlijk onderzocht en als er geen vergunning blijkt te zijn kunnen ze een bezoek van de politie verwachten.

De nieuwe software heeft de regering € 3.000 gekost en is speciaal ontwikkeld door een bedrijf voor de overheid. Er zou op Ibiza een tekort zijn aan huurwoningen voor de inwoners van het eiland. Volgens de regering is de oorzaak van dit tekort de illegale verhuur van slaapplekken. In de zomermaanden kan er namelijk meer verdiend worden aan toeristen, dan aan bewoners van het eiland. Als iemand betrapt wordt op illegale verhuur dan wordt er een boete opgelegd tussen de € 4.000 en € 40.000.

 

Software op jacht naar illegale bedden

De software is op Ibiza voor het eerst in gebruik genomen en direct zijn er 20.000 illegale bedden gevonden bij de eerste speurtocht. De illegale slaapplekken bestaan vooral uit B&B, appartementen en villa’s. Het grootste deel van de slaapplekken werd gevonden op speciale verhuur portals. Bij deze portals stond zelfs het exacte adres aangegeven en dit maakt het voor de overheid extra eenvoudig om de eigenaar op te sporen.

Er zijn in totaal tot nu toe 4.500 woningen aangetroffen die illegaal verhuurt worden aan toeristen. Tijdens een persconferentie werd aangegeven dat dit slechts het begin is van de grote campagne. Het bestuur liet weten dat ze geschrokken zijn dat ze nu al zoveel resultaten hebben gevonden in slechts één week. De kans is groot dat dit slechts een topje van de ijsberg is. Het ministerie heeft meteen zes extra inspecteurs ingezet om de komende tijd bezoekjes te brengen aan de eigenaren van de woningen. 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?